India jóváhagyta a Szputnyik-vakcina használatát

India jóváhagyta a Szputnyik-vakcina használatát

Az asszisztens elõkészíti a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina elsõ adagjait tartalmazó ampullákat a Mátészalkai Kórházban kialakított oltóponton 2021. április 12-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

India gyógyszerellenőrzési hatósága jóváhagyta a koronavírus elleni Szputnyik V orosz oltóanyag használatát – adta hírül kedden az Orosz Közvetlen Beruházási Alap (RDIF), a vakcina exportjának orosz felelőse. „India, amely 1,4 milliárd fővel a világ második legnépesebb országa, hatvanadikként engedélyezte a Szputnyikot, miután kedvező eredményekkel zárult a vakcina helyi, 3. fázisú tesztelése” – olvasható a Szputnyik V hivatalos Twitter-oldalán, melynek gondozói kitértek arra, hogy a hatvan országban több mint hárommilliárd ember él.

Az RDIF olyan megállapodást írt alá, amely szerint 750 millió adag oltást állíttat elő Indiában hat helyi vállalattal – írja az MTI. Indiában eddig csak két vakcinát alkalmaztak: az AstraZenecát és a helyi, Barath Biotech cég oltóanyagát.