A koronavírus miatt lebetegedett Berlusconi elhagyta a kórházat

A koronavírus miatt lebetegedett Berlusconi elhagyta a kórházat

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Luigi Salsini)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Élete legnagyobb próbatételének nevezte a koronavírus-fertőzést Silvio Berlusconi volt kormányfő, a Hajrá Olaszország párt elnöke, amikor a szeptember 3-tól tartó kezelés után elhagyta a milánói San Raffaele kórházat hétfőn.

Silvio Berlusconi láthatóan meghatódva mondott köszönetet a kórház orvosainak, személyzetének és mindazoknak, akik jókívánságaikat küldték neki az utóbbi több mint tíz napban.

– Életem legnehezebb és legveszélyesebb próbatétele volt ez – jelentette ki Silvio Berlusconi. Elmondta, hogy a vizsgálatok szerint rendkívül magas fertőzöttségi szinttel érkezett a kórházba, ahol többek között kétoldalú tüdőgyulladással kezelték.

A szeptember 29-én nyolcvannegyedik évét betöltő politikus emlékeztetett, hogy Olaszországban a nyolcvan év feletti betegek nyolcvan százaléka elhunyt.

– A járványhullámok miatt az országot nem állíthatjuk le ismét, mivel ez precedens nélküli gazdasági katasztrófához vezetne – tette hozzá az egykori kormányfő. Ezzel egy időben arra kért mindenkit, ne becsülje alá a koronavírus-fertőzés veszélyességét. Hangsúlyozta, mindenkinek személyes felelősségétől is függ, mennyire kockáztatja saját és mások egészségét.

Berlusconi még nehezen veszi a levegőt, a következő heteket a Milánó közeli villájában tölti, ahol további teszteket végeznek rajta állapota ellenőrzésére. Silvio Berlusconi valószínűleg augusztusban Szardínia szigetén kapta el a fertőzést, amelytől két lánya, egyik fia és Berlusconi élettársa is megbetegedett.