A Moszkva cirkáló kapitánya is meghalt a robbanásban

A Moszkva cirkáló kapitánya is meghalt a robbanásban

Képünk csak illusztráció. Az elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz haditengerészet napjának alkalmából tartott szentpétervári díszszemlén 2020. július 26-án.
MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön a Kreml is elismerte, hogy elsüllyedt a Moszkva, az orosz Fekete-tengeri Flotta zászlóshajója. Ukrán források most arról írnak, hogy a gigantikus hadihajó kapitánya is meghalt a hajót ért robbanásban. Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminisztérium tanácsadója a Telegramon tette közzé bejegyzését, melyben közölte: „a Moszkva cirkáló, a Fekete-tengeri Flotta zászlóshajójának parancsnoka, Anton Kuprin meghalt a robbanás és a fedélzeten keletkezett tűz következtében”.

Mint a The Guardian írja, az ukránok állítása szerint a hadseregük még szerdán sikeres támadást intézett a Moszkva hadihajó ellen, és egy vagy több Neptun-rakétával elsüllyesztették azt. Az oroszok azonban tagadják ezt a szcenáriót, szerintük tűz ütött ki, majd vontatás közben, viharban süllyedt el a hajó.  

Annyi biztos, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a Moszkva elsüllyesztése miatt újabb érzékeny veszteséget könyvelhet el az orosz-ukrán háborúban.