Az idősotthonok összes lakóját tesztelik a belgák

Az idősotthonok összes lakóját tesztelik a belgák

Idős nő – Fotónk illusztráció (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Belgium valamennyi idősotthonának lakóján, azaz nagyjából 210 ezer emberen elvégzik a koronavírus-tesztet – jelentette be az MTI híre szerint az illetékes belga miniszter, Philippe De Backer hivatala. Ez Flandriában több mint 121 ezer, Vallóniában pedig nagyjából 70 ezer tesztelést fog jelenteni. Az ország idősotthonaiban eddig 7500 tesztet végeztek, tehát nem kevés hátra van még, minderre pedig három hetet szánnak.

Eddig több mint négyezren haltak bele koronavírussal összefüggő betegségbe Belgiumban. Kedden 262 új halálesetről számoltak be, közülük 90-en kórházakban, 171-en pedig idősek otthonában hunytak el. Vasárnap egyébként 268, hétfőn pedig 303 halálozásról számoltak be.

Az új fertőzöttek száma viszont csökkenőben van: vasárnap több mint 1600, hétfőn 942, kedden pedig 530 embert jelentettek.

Nálunk Müller Cecília az operatív törzs keddi ülésén számolt be arról: ellenőrizni fogják az ország összes idősotthonát. Arról viszont nem volt szó, hogy mindenkit tesztelnének ezeken a helyeken, és ki is jelentette, hogy az izolációs intézkedéseket amúgy sem helyettesíthetik a tesztelések.