Az orosz állami média attól tart, hogy az ukrán hadsereg támadást indít Oroszország ellen

Az orosz állami média attól tart, hogy az ukrán hadsereg támadást indít Oroszország ellen

A Ria Novosztyi címoldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy kilométerre az orosz-ukrán határtól, háromszáz méterre a lakott területtől „felrobbanhatott” egy lövedék az orosz állami tulajdonban lévő hírportál, a Szputnyik szerint. A hvg.hu a hírportálra hivatkozva azt írja, az eset helyi idő szerint hajnali négykor, Rosztov térségében történhetett. Az orosz nemzetközi hírügynökség pedig azzal a címmel közölt összeállítást, hogy egyre súlyosbodik a helyzet a szakadár régiókban.

A robbanás nem okozott sem személyi sérülést, sem anyagi kárt, de az orosz hatóságok a helyszínre vonultak. Az orosz közmédia kijelentette, „lehetséges”, hogy az ukrán hadsereg támadást akar indítani Oroszország ellen. A tudósítás azt is hozzáteszi: a „nyugat” azzal vádolja Oroszországot, hogy Ukrajna megtámadását tervezi, de Moszkva ezt mindig is tagadta.

Az Egyesült Államok ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy szerintük Oroszország indokot keres arra, hogy hadseregével átlépje az ukrán határt. Joe Biden, amerikai elnök szerint Putyin már eldöntötte, hogy háborút indít keleti szomszédjuk ellen.

 

Címkék: Oroszország, Ukrajna