Az ukránok szerint szívrohamot kaphatott az orosz védelmi miniszter

Az ukránok szerint szívrohamot kaphatott az orosz védelmi miniszter

Vlagyimir Putyin (középen) és Szergej Sojgu védelmi miniszter (balra) felügyeli a Vosztok–2 katonai gyakorlatokat (Fotó: Reuters/Alexei Nikolsky)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szergej Sojgu március 11-e óta nem volt nyilvános szereplésen, egészen addig, amíg egy rövid ideig fel nem tűnt egy Putyin által március 24-én, csütörtökön közzétett videóban. Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója szerint Sojgu szívinfarktust kapott, ami Vlagyimir Putyin miatt történt, aki őt hibáztatja az ukrajnai invázió teljes kudarcáért – írja a BBC.

Gerascsenko szerint Sojgu jelenleg rehabilitáción van a kórházban. Oroszország nem erősítette meg Sojgu egészségügyi problémáit.

Miután Sojgu közel két hétig nem jelent meg a nyilvánosság előtt, a médiában széles körben ment a találgatás arról, hogy mi történhetett. A Kreml is reagált a pletykákra: azt mondták, azért nem szerepel nyilvánosan a miniszter, mert „nincs itt a médiatevékenység ideje.”

A háborúról szóló percről percre közvetítésünket itt olvashatja!