Bécsben már a bevásárlás közben is lehet oltást kapni

Bécsben már a bevásárlás közben is lehet oltást kapni

Billa áruház Bécsben (Fotó: Wikipedia/Ralf Roletschek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendhagyó oltási akció indul Bécsben: az osztrák főváros és a REWE-csoport együttműködésének köszönhetően szerdától a bécsiek a Billa, Billa Plus és Penny áruházaknál is kaphatnak koronavírus elleni vakcinát.

Bécs külképviseletének tájékoztatása szerint az ideiglenes „oltókonténerek” a Billa Plus áruházak bejáratánál, a Penny áruházak belső terében, illetve a Billa parkolójában lesznek felállítva. Előzetes jelentkezés nem szükséges, a vásárlók így akár helyben, spontán is dönthetnek. Az oltás mindenki számára ingyenes, és természetesen vásárolni sem kötelező hozzá.

Helyszínenként naponta körülbelül 150 embert tudnak beoltani. Akik megkapták a vakcinát, köszönetképpen egy gyömbéres-almás gyümölcslevet, vagy egy energiaitalt kapnak ajándékba.

Bécs nagy erőkkel dolgozik azon, hogy minél többen legyenek beoltva még a negyedik hullám előtt, ezt pedig úgy igyekeznek elérni, hogy ők viszik az oltást az emberekhez. Eddig 64 ezer bécsi élt az időpont nélküli oltás lehetőségével. 

Címkék: Bécs, oltás