David Beckham 13 órát állt sorban, hogy leróhassa tiszteletét II. Erzsébet ravatalánál

David Beckham 13 órát állt sorban, hogy leróhassa tiszteletét II. Erzsébet ravatalánál

David Beckham 13 óra után bejutott a ravatalhoz (Fotó: BBC)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A korábbi angol válogatott labdarúgó, David Beckham is beállt a londoni Westmister Hallhoz kígyózó, immár vagy nyolc kilométer hosszú sorba, hogy bejuthasson II. Erzsébet királynő ravatalához. 

Beckham nem igényelt különleges elbánást (valószínűleg erre nem is lett volna esélye), hanem a halandó alattvalókhoz hasonlóan elballagott a sor végére, amely már valahol a Tower hídnál járt, beállt a sorba, és tizenhárom órán keresztül állt sorba, mire bejutott a ravatalhoz.

Természetesen azonnal felismerték, a gyászolók sokasága szelfizett vele. Megosztották vele szendvicseiket, fánkjaikat, kávéjukat. A tévétársaságoknak nyilatkozó Beckham, akinek haladását szinte élőben közvetítették a médiumok elmondta, hogy semmi más célja nem volt, mint a többiekhez hasonlóan leróni a tiszteletért.

A tizenhárom órányi sorban állás során egész jól összeismerkedett a sorszomszédaival, a hangulatuk kifejezetten felszabadultnak, nyugodtnak tűnt. Az egész sorra ez jellemző: az emberek a királynő halála miatt érzett gyászból és lesújtottságból lassanként kezdenek előre tekinteni, és az új uralkodó cselekedeteire figyelni.