David Pressman ismét Washingtonba utazott, kérdés, milyen ajándékkal tér vissza

David Pressman ismét Washingtonba utazott, kérdés, milyen ajándékkal tér vissza

David Pressman amerikai nagykövet (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

November 2-3-án David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete Washingtonba utazott, hogy magas rangú amerikai kormányzati tisztviselőkkel konzultáljon az amerikai-magyar kétoldalú kapcsolatokról – olvasható az Egyesült Államok Nagykövetségének a weboldalán. A nagykövet megbeszélései során a Kongresszus vezető képviselői mellett a Fehér Ház és a Külügyminisztérium vezető tisztviselőivel is találkozott.

Nem túl jó hír a magyar kormány számára, hogy amikor legutóbb, még idén márciusban utazott haza a nagykövet, hogy hasonló tárgyalásokat folytasson, akkor egy szankciócsomaggal a táskájában tért vissza. Ekkor kerültek szankciós listára az orosz alapítású, budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank vezetői.

Washington azóta már többször is hangot adott annak az aggodalmának, hogy a NATO-tag Magyarország vezetői túlságosan jó kapcsolatot ápolnak Moszkvával. Ráadásul a magyar kormány is odapirított Washingtonnak, amikor csak lehetősége adódott. Például akor, amikor Szőllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője nem kapott beutazási vízumot az USA-ba. Ráadásul nemrégiben Orbán Viktor Kínában személyesen is találkozott Vlagyimir Putyinnal.