Eddig még sosem jelentettek egy nap alatt ennyi új koronavírus-fertőzöttet

Eddig még sosem jelentettek egy nap alatt ennyi új koronavírus-fertőzöttet

Koronavírus Indiában (Fotó: MTI/EPA/Dzsaipal Szingh)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Százhatezer új koronavírus-fertőzöttet jelentettek világszerte az elmúlt 24 órában, a legtöbbet egyetlen nap alatt – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán, aggodalmát fejezve ki a szegény országok miatt, miközben a gazdag országok már kifelé haladnak a karanténból.

„Még mindig hosszú utat kell megtennünk a világjárványban” – mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója sajtótájékoztatóján. „Aggódunk a fertőzöttek számának növekedése miatt az alacsony és közepes jövedelmű országokban” – tette hozzá.

A szervezet legnagyobb aggodalma az, hogy az amerikai támogatás nagy részét eddig a fejlődő országok megsegítését célzó programokra költötték, a források elapadása miatt azonban más partnereket kell meggyőzniük, hogy továbbra is finanszírozni tudják azokat, akik a legsérülékenyebbek a világban – jelentette ki a WHO vészhelyzeti igazgatója.

Michael Ryan azt is hangsúlyozta, hogy a hidroklorokin és a klorokin sok betegség kezelésére engedélyezett termékek, de eddig még nem találták hatékonynak sem a Covid-19 kezelésére, sem megelőzésére.

Címkék: WHO, koronavírus