Videón, ahogy egy ankarai fórumon összeverekedett az orosz és az ukrán képviselő

Videón, ahogy egy ankarai fórumon összeverekedett az orosz és az ukrán képviselő

Képünk csak illusztráció! Ukrán zászló egy megrongálódott iskolaépület falánál az orosz megszállás alól felszabadított Herszon megyei Arhanhelszke településen 2022. november 6-án. (MTI/EPA/Hannibal Hanschke)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összeverekedett egy orosz és egy ukrán képviselő a Fekete-tengeri Gazdasági Együttműködés (BSEC) mai, csütörtöki gyűlésén – írta meg a Portfolió.

A verekedés azért tört ki, mert Oroszország delegáltja kirántotta Olekszandr Marikovszkij ukrán képviselő kezéből Ukrajna zászlaját, melyet a magasba emelt, miközben egy másik résztvevővel fotózkodott. Marikovszkij erre az orosz képviselő után futott, majd többször ököllel megütötte, megrángatta és visszavette az eltulajdonított zászlót. A verekedőket a fórum biztonsági erői választották szét. Az incidensről videót is közzétettek a Twitteren:

A Fekete-tengeri Gazdasági Együttműködés (BSEC) az egyik olyan utolsó gazdasági kooperáció, melynek Oroszország és Ukrajna egyaránt tagja. Az együttműködés célja a Fekete-tenger térségében zajló kereskedelem megkönnyítése és szabályozása, a fórum helyszíne pedig a török főváros, Ankara volt.