Egy piton szőröstül-bőröstül lenyelt egy 54 éves nőt

Egy piton szőröstül-bőröstül lenyelt egy 54 éves nőt

Egy piton éppen pettyes szarvast nyel le (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy 54 éves nő holttestére találtak egy hétméteres piton gyomrában Indonéziában. A nőt lenyelt óráskígyót egy gumiültetvényen fedezték fel, a Szumátra szigetén lévő Jambi tartományban.

A nő, akit a helyi sajtó Jahrah néven említ, a férje bejelentése szerint vasárnap reggel indult el dolgozni a gumiültetvényre, de este nem tért haza. Ezután értesítették a hatóságokat az eltűnéséről.

Miközben vasárnap éjjel a család a nőt kereste, a férje rátalált a nő szandáljára, fejkendőjére, ruháira, illetve a munkaeszközeire. Ekkor még jobban keresni kezdék a nőt a környéken, majd hétfő reggel pillantották meg a pitont.

Az óriáskígyó hét méter hosszú volt, és az elfogása után találták meg a nő holttestét a gyomrában. A pitonok általában sokkal kisebb állatokat zsákmányolnak, amelyeket előbb megfojtanak, majd egyben nyelnek le. Az emberek elfogyasztása nagyon ritka a körükben.

Legutóbb 2018-ban történt hasonló eset, amikor ugyancsak egy nőt nyelt le egy piton Muna szigetén, Sulawesi partjainál. Ő a kertjéből tűnt el, ami nem is annyira meglepő, hiszen az udvar melletti szikla üregeiben gyakoriak voltak a kígyók. 2017-ben egy farmert nyelt le egy másik kígyó Sulawesin.

 

Címkék: Indonézia, piton