Elsült egy utas fegyvere az atlantai repülőtéren, pánik tört ki

Elsült egy utas fegyvere az atlantai repülőtéren, pánik tört ki

Az atlantai repülőtér (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az atlantai reptéren helyi idő szerint péntek délután fél kettőkor véletlenül elsült az egyik utas (természetesen a repülőgépre fel nem vihető) fegyvere a biztonsági ellenőrzés során. Pánik tört ki, rövid időre felfüggesztették a gépek indulását, hárman megsérültek.

A közlekedésbiztonsági felügyelet (TSA) illetékese elmondta, hogy röntgenátvilágítás során találtak rá a tiltott fegyverre az utas táskájában. Emiatt „másodlagos átvizsgálást” rendeltek el, ami azt jelenti, hogy kipakoltatják az utassal a táskát. Amikor az ember a holmijai között turkált, ráfogott a pisztolyra, ami véletlenül elsült.

Az utas ezután menekülni kezdett az ellenőrzőpontról a kijárat felé. Az incidens során három ember sérült meg könnyebben, de az nem egyértelmű, hogy a lövéstől vagy az azt követő pánik miatt.

Az utas a 42 éves Kenny Wells volt, akit most egy sor bűncselekmény miatt köröznek, így  fegyver rejtegetése miatt egy reptéren, ráadásul, mivel büntetett előéletű, egyébként sem tarthatott volna fegyvert, emellett hanyagság miatt is.