Erdogan megváratta Putyint Teheránban – talán bosszúból

Erdogan megváratta Putyint Teheránban – talán bosszúból

A magányosan álldogáló Putyin (Forrás: Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vlagyimir Putyin orosz elnök híres arról, hogy sportot űz a nemzetközi tárgyalópartnerek várakoztatásából. Az angol királynővel való találkozásáról 14 percet késett, Ferenc pápát már egy órán keresztül várakoztatta. Donald Trump akkori amerikai elnök 45 percet várt rá, Merkel német kancellár négy órát és 15 percet.

Most visszakapta ugyanezt a bánásmódot, amikor ötven teljes másodpercen keresztül kellett várnia Recep Tayyip Erdogan török elnökre a fotózkodás előtt. Putyin, miközben egyedül ácsorgott a kamerák kereszttüzében, láthatóan rendkívül kellemetlenül érezte magát. Persze az is lehet, hogy Erdogan késése nem szándékos volt. Bár a török elnöknek két éve olyan sokat (két percet) kellett várnia állva Putyinra Moszkvában hasonló helyzetben, hogy egy idő után inkább leült.

A két vezető Teheránban találkozott egymással (Putyinnak elég nehéz olyan országot találnia manapság, ahová beengedik), ahol az ukrajnai háborúról és például Szíriáról tartanak megbeszéléseket. Irán lélekben támogatja Putyint az Ukrajna ellen indított agressziójában, de Putyin és Erdogan nem értett egyet Törökország tervezett szíriai beavatkozáűsával kapcsolatban.