A német kormány szerint nem reális, hogy egy hónap alatt beoltják a népesség negyedét

A német kormány szerint nem reális, hogy egy hónap alatt beoltják a népesség negyedét

A 2020. november 20-án, a Biontech német biotechnológiai gyógyszercég által közreadott, dátum nélküli képen egy ampulla BNT162b2 elnevezésű, az új típusú koronavírus ellen védelmet nyújtó vakcinát tart a kezében egy ember a németországi Mainzban (Fotó: MTI/Biontech SE/EPA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben Magyarországon április elejéig vagyis három hét alatt 2 millió embert szeretnének beoltani, Németországban nem tartanak életszerűnek hasonló ütemet, az egészségügyi miniszter szerint nem reális, hogy egy hónap alatt beoltják a lakosság negyedét.

A Portfólió által idézett Reuters beszámolója szerint Jens Spahn egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott: áprilistól, amikor a német háziorvosok is elkezdik az oltásokat, jóval többen fognak koronavírus-vakcinát kapni, de nem reális, hogy a népesség 25 százalékát egy hónap alatt be lehetne oltani.

A 83 milliós németországi népesség mindössze 6,4 százaléka kapott eddig legalább egy dózist a koronavírus-vakcinából, ami sokkal rosszabb adat, mint Nagy-Britanniáé, Izraelé vagy az USA-é, eléggé frusztrálja is őket az eddigi lassúság. Az egészségügyi miniszter szerint azonban ez az arány áprilistól jelentősen emelkedni fog.

A KBV nevű orvosi szövetség vezetője ugyanakkor jelezte, hogy a rendelőkben heti 5 millió oltás adminisztrációjára képesek lennének, és sürgette, hogy ezt tegye is lehetővé a kormányzat. Ne öljetek meg minket a bürokráciával – fogalmazott Andreas Gassen.

Németországban eddig a hivatalos adatok szerint 2,5 millió fertőzöttet találtak, a halálesetek száma több mint 72 ezer.