Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

1,8 milliárd adag Pfizer vakcina beszerzését hagyta jóvá az Európai Bizottság

Szerző: | 2021. május 08., 14:10 | EU

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart az uniós tagországok állam-, illetve kormányfõinek csúcstalálkozóján Portóban 2021. május 8-án (Fotó: MTI/EPA/LUSA pool/José Coelho)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Bizottság jóváhagyta 1,8 milliárd adag, a Pfizer/BioNTech vállalatok által a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyag beszerzését 2023-ig biztosító szerződést – jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Twitter-üzenetében szombaton.

HIRDETÉS - AIP

Ursula von der Leyen közölte: a szerződés 900 millió adag koronavírus elleni oltóanyag szállítását írja elő 2022-ben és 2023-ban, további 900 millió dózis későbbi megvásárlásának lehetőségével. Az új szerződés szerint nemcsak a vakcinák gyártása zajlik majd az Európai Unióban, hanem az azok elkészítéséhez szükséges valamennyi lényeges összetevő is az Unióban készül majd. A további vakcinaadagok a koronavírus új változataival szembeni védettség biztosítása mellett lehetővé teszi gyermekek és fiatalok beoltását is – tette hozzá.

A Pfizer/BioNTech 2021 első negyedévében 67 millió adag vakcinát juttatott az uniós tagországoknak, a második negyedévben további, összesen 250 millió adagot tervez szállítani. Az év második felében legkevesebb további 280 millió adag koronavírus elleni oltóanyag szállítását tervezi.

Az Európai Bizottság más gyógyszergyártókkal is tervezi további szerződések megkötését – tette hozzá az uniós bizottság elnöke.

(MTI)

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Európai Bizottság, Európai Unió, Pfizer, Ursula von der Leyen


Hogyan kezdődött minden?

Hogyan kezdődött minden?

Graham Lawton a könyvében részletesen bemutatja a ma legelfogadottabb elméleteket a világegyetem, az anyag, a csillagok, a földi képződmények és jelenségek eredetéről, de az élet kialakulásának rejtélyeit is részletezi.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest