Hatalmas, mérgező füstöt eregető tűz ütött ki Hamburg közelében

Hatalmas, mérgező füstöt eregető tűz ütött ki Hamburg közelében

Képünk illusztráció (Fotó: Mukesh Naik/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatalmas tűz ütött ki Hamburg külvárosában vasárnap hajnalban. A Bild tudósítása szerint raktárépületek gyulladtak ki, a helyszínen robbanásokat is hallani lehetett. Egyelőre úgy tűnik, senki sem sérült meg. A tűzoltóság helyzetet rendkívül veszélyesnek minősítette a tűz terjedése és a vegyi anyagokat is tartalmazó raktárakból áradó füst miatt, melyet Hamburg felé hord a szél. A tűzoltóság arra kérte a környékbeli lakosokat, hogy tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat, valamint kapcsolják ki a szellőző- és légkondicionáló rendszereket, hogy megvédjék magukat a füsttől.

Az első információk szerint a tűz 4 óra 30 perc körül egy kamionmegállóban keletkezett. A tűzoltóság egyelőre nem tudott tájékoztatást adni arról, hogyan keletkezett a tűz, de valószínűnek tűnik, hogy egy gyúlékony folyadék tárolására és szállítására szolgáló konténer robbanhatott fel, arról terjedhetett át a tűz a környező raktárépületekre.

Dél körül még az egész terület lángokban állt, a környék fölött hatalmas fekete felhő terjengett. Az oltást nehezíti, hogy a tűzoltók csak gázmaszkban mehetnek be a területre.