Így dalol a szerb bunyevác népdalénekes Orbánnak, Vucicnak és Novák Katalinnak

Így dalol a szerb bunyevác népdalénekes Orbánnak, Vucicnak és Novák Katalinnak

Forrás: Instagram/buducnostsrbijeav

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ismert szerb bunyevác népdalénekes, Zvonko Bogdan dalolt a szerb és magyar vezetésnek egy vendéglátóhelyen Aleksandar Vucic Instagram-bejegyzése szerint. Orbán Viktor, Novák Katalin és Szijjártó Péter kedden utaztak Szerbiába, Vucic mellett tárgyalva Ana Brnabic miniszterelnökkel is.

Vucic bejegyzése alapján Bogdanék egyformán jól énekeltek szerb és magyar dalokat, Brnabictyel közösen pedig nem tehettek mást, élvezték a barátságot és stratégiai partnerséget a magyar politikusokkal.

Ana Brnabic is köszönetet mondott az oldalán Orbánéknak, azt írva, hogy sikeres és erős kapcsolatokat építenek, amelyek nemcsak a barátságot táplálják, de befektetést jelentenek a jövőbe is. Szerinte éppen a Stratégiai Együttműködési Tanács az, ami mutatja ennek a napnak a fontosságát, ez pedig kilenc év kemény munkájának eredménye. Hozzátette, ráadásul ez az első ilyen jellegű esemény Szerbiában, és ez a tanácsadói együttműködés nem olyasvalami, amit bármelyik másik országgal ugyanúgy megosztanának.

Szijjártó Péter eközben kedden bejelentette a szerbiai Palicson, hogy új kőolajvezeték épül a két ország között, illetve létrejön az MVM és a Srbijagas közös regionális földgázkereskedő vállalata. Szijjártó a magyar-szerb stratégiai tanács ülésén a két ország közti eddigi talán legfontosabb megállapodásnak nevezte a kőolajvezetéket, amely Algyőt Újvidékkel köti majd össze. Az MVM-nek és a Srbijagasnak pedig idén ősszel meg kell kezdenie az együttműködést. „Minél több forrás, minél több útvonal, minél több együttműködés, annál nagyobb energiabiztonság. Magyarország energiabiztonsága ma már elképzelhetetlen lenne Szerbia nélkül, s igaz ez fordítva is. Hazánk földgázellátásának legnagyobb része Szerbián keresztül érkezik hozzánk, mi pedig több mint százmillió köbmétert tárolunk a szerbek számára” – fejtegette a külügyminiszter.

Orbán Viktor pedig arra kérte Vucicot, fontolja meg a Szerbiában elfogott koszovói rendőrök elengedését.