Jared Kushner megpróbálta rábírni Trumpot veresége elismerésére

Jared Kushner megpróbálta rábírni Trumpot veresége elismerésére

Kushner Angela Merkel és Trump között balról a második (Fotó: The White House)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jared Kushner, Donald Trump veje (a hivatalosan a munkahelyteremtési elnöki tanácsadó tisztét betöltő, de „first daughternek – első leánynak” becézett Ivanka lányának férje) a CNN több informátora szerint is azzal fordult Trumphoz, hogy el kéne ismernie a vereségét.

Kushner főtanácsadó tisztségben dolgozik a Fehér Házban, és Trump legbelső köreihez tartozik. Mégis kérdéses, hogy mennyire volt sikeres a megkeresés, ugyanis apósa (vagy annak kampánycsapata) ezzel szöges ellentétben álló közleményt adott ki, nagyjából ugyanabban az időben.

A változatlanul harcias közleményben azt írják, hogy Joe Biden, akit minden valamire való médium megválasztott elnöknek tekint, mióta megnyerte a Pennsylvaniai választást, „rohant hamisan tetszelegni győztesként”, és a választási küzdelem messze nincs még lefújva.

„Nem nyugszom, amíg az amerikai nép nem kapja meg a megérdemelt őszinte szavazatszámlálást, amit a demokrácia megkövetel” – folytatódik a Trump-kampány által kiadott közlemény. Ezzel arra utalnak, hogy hétfőtől kezdve jogi eljárásokat indítanak a választási eredmény megmásítása érdekében. Ugyanakkor független jogi elemzők szerint ezen eljárásoknak semmi alapjuk, és sehova sem fognak vezetni.

Joe Biden helyettes kampányigazgatója közlése szerint semmiféle megkeresés nem érkezett a Trump-csapat felől, így feladásnak semmi jele.