Kaczynski: Nagyon komoly probléma van Magyarországgal jelenleg

Kaczynski: Nagyon komoly probléma van Magyarországgal jelenleg

Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó Jog és Igazságosság párt (PiS) elnöke (Fotó: MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Keményen bírálta Magyarországot Jarosław Kaczyński lengyel miniszterelnök-helyettes egy választókkal tartott eseményen a lengyelországi Sochaczew városában – írta a Wprost című lengyel lap cikke alapján a Népszava.

Kaczyński az uniós szankciók elleni magyar tiltakozással kapcsolatos kérdésre azt válaszolta: „Nos, ezért a Kirillért nagyon kis árat kellett fizetni az ilyen esetekben szükséges egyhangúságért. De valóban nagyon komoly probléma van Magyarországgal jelenleg, amelyet én nem kívánok félvállról venni.”

A Jog és Igazságosság lengyel kormánypárt elnöke azonban azt mondta, hogy míg Magyarország nyíltan ellenez szankciókat, addig Franciaország, Németország és néha Hollandia is ezt csinálja, csak „finomabban”. „Amikor a finomabb, de hasonló tartalmú játszmáról van szó, az elsősorban Franciaország, Németország és néha Hollandia esetében érvényes, ha jelenleg nem is” – fogalmazott.

Kaczynski az elmúlt években Orbán Viktor legfőbb szövetségesei közé tartozott, de a háború kitörése óta ő és párttársai is egyre többszőr bírálják az Orbán-kormányt, a Visegrádi Négyek együttműködése is megszűnt gyakorlatilag.