Késes ámokfutás történt egy ruttkai iskolában

Késes ámokfutás történt egy ruttkai iskolában

Fotó: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Késes ámokfutást rendezett egy 22 éves turócszentmártoni férfi egy ruttkai iskolában csütörtökön – számolt be róla a Bumm.sk.

A támadó délelőtt tíz órakor rántott kést, meggyilkolva az igazgatóhelyettest, illetve megsebesítve az igazgatónőt, két tanárt és két diákot. A sérülteket a turócszentmártoni kórházba szállították.

Az elkövetőt a rendőrök agyonlőtték. Úgy tudni, a tette elkövetésekor kábítószer hatása alatt állt. Ruttkára indult a belügyminiszter, az országos rendőrfőkapitány, illetve a parlament elnöke.

A Paraméter arról írt, hogy az iskola volt diákja volt a támadó. Branislav Zacharides polgármester szerint nem volt problémás tanuló, és nem tudnak egyelőre olyan esetről, amit meg kívánhatott bosszulni. A nyomozók jelenleg vizsgálják az indítékot. Az igazgatóhelyettest akkor ölte meg a férfi, amikor ő próbálta megakadályozni, hogy bejusson az iskolába.

Milan Lucansky rendőrfőkapitány szerint elképzelhető, hogy a merénylő mentálisan sérült volt. Két rendőr is megsérült a harcok során, de ők nincsenek életveszélyben.