Koronavírus: Vuhan teljes lakosságát tesztelik a kínai hatóságok

Koronavírus: Vuhan teljes lakosságát tesztelik a kínai hatóságok

A vuhani kórház védőöltözetet viselő dolgozói egészségügyi szállítmányt rakodnak ki egy helikopterből 2020. február 1-jén (Fotó: MTI/EPA/COSFOTO/YFC)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több millió embert tesztelnek koronavírusra az elkövetkező napokban a járvány kiindulópontjának számító Vuhan városában, miután a hétvégén 35 nap szünet után újra találtak hat fertőzöttet – adja hírül a CNN.

Az új fertőzöttek közül egyik sem kívülről hurcolta be a vírust, ami azt jelenti, hogy a 76 napos karantént átélő Vuhanban még mindig tűnt el teljesen a vírus, és a betegség újra kezdi felütni a fejét.

A város mind a 11 millió lakosát tíz napon belül szűrik, és nukleinsav-alapú (PCR) koronavírus-tesztnek veti alá őket. A kínai hatóságok a hétvégi események miatt a járvány második hullámától tartanak, ennek próbálják meg most elejét venni.

Eközben az ország észak-keleti részén fekvő Sulan városát is lezárták a napokban, mert rejtélyes módon tizenegy ember is megfertőződött. 

A szárazföldi Kínában az összes regisztrált megbetegedés száma a hivatalos adatok szerint ezzel elérte a 84 011-et, közülük 4637-en hunytak el.