Közös hadgyakorlatot tartott Oroszország és Kína

Közös hadgyakorlatot tartott Oroszország és Kína

Képünk csak illusztráció! A Hszinhua kínai állami hírügynökség által 2020. augusztus 24-én közreadott képen a kínai Jüncseng rakétahordozó hadihajó kilő egy hajó elleni rakétát egy tengeri hadgyakorlat során a kínai Hajnan szigetcsoport közelében 2016. július 8-án (Fotó: MTI/AP/Hszinhua hírügynökség/Zha Chunming)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oroszország és Kína a Vosztok-2022 hadászati csapat- és vezérkari gyakorlaton a két ország hadiflottája közös fellépését, köztük egy feltételezett ellenség szárazföldi és tengeri (repülőgép-hordozó és hajók) csapásmérő csoportjainak legyőzését gyakorolta.

Erről Alekszandr Fomin orosz védelmi miniszterhelyettes számolt be pénteken Moszkvában a külföldi katonai attaséknak. Elmondta, hogy a gyakorlat sajátossága a harci gépek és a hadihajók közös alkalmazása volt. Elmondta, hogy a Japán-tenger középső részén az orosz és a kínai hadihajók az ellenséges haditengerészeti csoportok felkutatását és legyőzését gyakorolták.

A tengeri lőtereken gyakorolták továbbá az ellenséges tengeralattjárók felkutatását és megsemmisítését, egy közös hadihajóraj védelmének megszervezését, az ellenséges légicsapások visszaverését és egy partraszálló alakulat megtámadását még a tengeren.

(MTI)