Légi úton juttatott orvosi segélyt Gázába Jordánia

Légi úton juttatott orvosi segélyt Gázába Jordánia

Légi úton juttatott orvosi segélyt Gázába Jordánia (II. Abdullah / Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jordán légierő orvosi felszereléseket és gyógyszereket dobott le Gáza felett vasárnap éjfél körül. A segélyek ejtőernyő segítségével értek földet – írta a Times of Israel hétfőn. II. Abdullah jordán király ennek kapcsán az írta az X-re (korábban Twitter): „Kötelességünk segíteni a megsérült a gázai háborúban megsérült fivéreinken és nővéreinken. Mindig ott leszünk a palesztin testvéreink mellett”.

A Times of Israel először arról írt, nem világos, hogy a műveletről tudott-e Izrael, hiszen az ország például ragaszkodik ahhoz, hogy minden a szárazföldön a rafahi átkelőn át Gázába érkező segélyt átvizsgáljon, nehogy fegyvereket csempésszenek be a Hamásznak. Később viszont a lap egy neve elhallgatását kérő amerikai tisztviselőre hivatkozva arról számolt be, hogy Amerika és Izrael koordinálta a jordán segélyakciót. 

Címkék: Izrael, Amerika, Gáza, Jordánia