Letartóztatták El Chapo feleségét

Letartóztatták El Chapo feleségét

Emma Coronel. Fotó: Youtube

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Emma Coronel Aispuro neve nem sokat mondhat sokaknak, de ha hozzátesszük, hogy a férjét Joaquín Guzmánnak hívják, akkor már nem is annyira meglepő, hogy a 31 éves mexikói-amerikai kettős állampolgársággal rendelkező hölgy a rendőrség látókörébe került.

Guzmán El Chapo (Köpcös) gúnynéven híresült el. Ő vezette a mexikói drogkereskedelem egykor jelentős részét utaló Sinaola kábítószerkartellt, írja a HVG. Guzmán jelenleg kábítószer-kereskedelem, emberrablás, kínzás és gyilkosság miatt életfogytiglani börtönbüntetését tölti egy coloradói szuperbiztonságos börtönben. A mexikóiak gyakorlatilag azért adták ki az Egyesült Államoknak, mert tőlük már kétszer megszökött.

Aispuro a Dulles repülőtéren lépett az Egyesült Államok földjére, és azonnal letartóztatták, a kábítószer-kereskedelemben való részvétel miatt. Nem tudni, hogy miért ment az Egyesült Államokba. Ma már bíróság elé is állítják.