Lövöldözés Frankfurt mellett, legalább tizenegy halott

Lövöldözés Frankfurt mellett, legalább tizenegy halott

A hanaui lövöldözés egyik áldozata 2020. január 20-án, éjjel. Fotó: Reuters/KAI PFAFFENBACH

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán késő este, tíz óra után több támadás is történt a Frankfurt közelében (25 kilométerre) fekvő Hanau városban. A német sajtó beszámolója szerint két sisa-, vagyis vízipipabárnál lövöldöztek, éjjel egy óra körül nyolc halottról, öt életveszélyes sérülésről írtak.

A mintegy százezer lakosú város Kesselstadt városrészéből érkezett képeken egy thermofóliával letakart Mercedes látható az egyik tetthelyen, mellette egy holttesttel. A térséget a rendőrség lezárta. Ez a második lövöldözés helyszíne, ahol öten haltak meg. Az áldozatok a hírek szerint kurdok voltak.

Késő este helikopterek is a levegőbe emelkedtek, a tettest üldözőbe vették. Éjjel fél kettő körül érkezett hír, hogy egy férfit a rendőrök elfogtak, erről fotó is megjelent a sajtóban, de több részletet akkor nem közöltek.

Frissítés: csütörtök hajnalban a rendőrség azt közölte, hogy megtalálták a feltételezett elkövető holttestét egy lakásban, ahol felfedeztek még egy halottat. Hozzátették: jelenleg semmi sem utal arra, hogy más elkövetők is lennének.

A hatóságok reggel kilencre módosították a lövöldözésekben elhunytak számát – írja Welt.

Sajtójelentések szerint a feltételezett elkövető lakásában búcsúlevelet és egy videót is találtak. Mindkettőt most értékelik ki a rendőrök. A Bild szerint a támadó Tobias R., aki szélsőjobboldali radikális.

Hanau mintegy 20 kilométerre található Frankfurttól, mintegy százezer lakosa van.