Maffiaellenes paraguayi ügyészt öltek meg a nászútján

Maffiaellenes paraguayi ügyészt öltek meg a nászútján

Marcelo Pecci és felesége

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Marcelo Pecci paraguayi ügyész Kolumbiában töltötte a nászútját, amikor több lövéssel meggyilkolták. Pecci maffiaügyekkel foglalkozott, és az idilli Baru nyaralósziget strandján végzett vele a két merénylő.

Néhány órával a gyilkosság előtt jelentette be Pecci újdonsült felesége az Instagramon, hogy terhes. Mario Abdo Benitez paraguayi elnök „gyáva gyilkosságnak” nevezte a merényletet.

Pecci özvegye, az újságíró Claudia Aguilera elmondta, hogy egy magánstrandon tartózkodtak, amikor két férfi közelítette meg őket egy csónakkal vagy jetskivel, és az egyikük szó nélkül két lövést adott le az ügyészre. Az egyik lövés az arcán, a másik a hátán találta el a férfit. A nő szerint korábban nem kapott semmilyen fenyegetést. 

Pecci kollégája, Augusto Salas ügyész szerint az elkövetés módszere tipikusan a drogkartelekre vall, így amíg nincs más információ, ezt a verziót tartják a legvalószínűbbnek. A kolumbiai rendőrség főparancsnoka a helyszínre utazott, és bejelentette, hogy az amerikai hatóságok is segíteni fogják a nyomozást.

Az ügyész maffia-bűncselekményekkel, drogcsrempészettel, pénzmosással és terrorfinanszírozással foglalkozott. 2020-ban Pecci képviselte a vádat Ronaldinho korábbi brazil futballsztár ellen, aki hamis paraguayi útlevéllel próbált belépni az országba, ezért letartóztatták. 

(BBC)

Címkék: maffia, merénylet, paraguay