Már tíz halálos áldozata van a Ciarán viharnak, amely Magyarországot is elérte

Már tíz halálos áldozata van a Ciarán viharnak, amely Magyarországot is elérte

Eső és esernyő (Fotó: Erik Witsoe / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek reggelre tízre emelkedett a Ciarán vihar áldozatainak száma Nyugat-Európában az illetékes hatóságok jelentései alapján, írja az MTI.

A Ciarán vihar Északnyugat-Franciaországnál és Délnyugat-Angliánál ért európai területre, majd csütörtökön Hollandia, Belgium, Németország, Franciaország és Olaszország területén haladt tovább. Az okozott károk nyomán a vihar számos sérültet és összesen tíz áldozatot hagyott maga után. A vihar miatt több száz repülőjáratot kellett törölni, de a hajóforgalmat is súlyosan érintette, valamint a Párizsba tartó és onnan induló vonatokat is le kellett állítani.A vihar a német DWD meteorológiai szolgálat jelentése szerint az Északi-tenger felé halad tovább, valamint az olasz katasztrófavédelem szerint Olaszország déli vidékei felé is. Németország északi-tengeri partvidékén viharkészültséget rendeltek el. Az érintett vidékeken a szél ereje a hétvégére várhatóan mérséklődik, de továbbra is viharos és esős időjárásra kell számítani.

Magyarországot is elérte a Ciaran hidegfrontja, emiatt ömlik az eső és fúj a viharos délkeleti szél – írja az Időkép. Szegeden már 72 km/órás széllökést is mértek, de a magasabban fekvő területeken, valamint délkeleten akár 80-90 km/órás lökések is előfordulhatnak. Egész nap szakadó esőre kell számítani, az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki óránkénti 90 kilométerest meghaladó széllökés veszélye miatt Békés és Csongrád-Csanád megyék területére.

Címkék: időjárás, vihar, Ciarán