Matteo Salvini: egységes európai jobbközép kell bárki kizárása nélkül

Matteo Salvini: egységes európai jobbközép kell bárki kizárása nélkül

Matteo Salvini (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jobbközép egysége az egyetlen lehetőség arra, hogy Európában változás következzen be, és eltávolítsuk az örökösen vezető szerepben lévő szocialistákat – jelentette ki szerdán Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, a jobboldali Liga vezetője a RAI1 közszolgálati rádióban. Ő ennek az egységes európai jobbközépnek a kialakításán dolgozik.

– Az olaszok az egységes jobbközépre szavaztak a tavalyi parlamenti választásokon, és a felmérések azt mutatják, hogy továbbra is a jobbközép egységét támogatják. A jobbközép egységén dolgozom Európában is, mégpedig úgy, hogy ne legyen kizárva senki – fogalmazott. Szerinte senki sem mondhatja, hogy nem tetszik neki Le Pen, nem szimpatikusak neki az osztrákok, nem preferálja a németeket, a flamandokat, a hollandokat, románokat. – Demokráciában vagyunk, megvárjuk az olaszok és egész Európa lakosainak szavazatát – hangsúlyozta a Liga vezetője.

Salvini ezzel a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) párt politikusainak azon kijelentéseire reagált, amelyekben kizárták, hogy a jövőre esedékes európai parlamenti (EP-) választásokon az olasz kormánypártok közös formációban induljanak, vagyis a Hajrá Olaszország a Salvini által vezetett Ligával és a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérekkel (FdI). Antonio Tajani, a Hajrá Olaszország alelnöke, a római kormány miniszterelnök-helyettese elképzelhetetlennek nevezte, hogy pártja az Alternatíva Németországért (Afd) nevű párttal vagy a Marine Le Pen nevével fémjelzett francia Nemzeti Tömörüléssel bármilyen megállapodásra jusson a 2024-es európai választásokkal kapcsolatban.

– Én nem mondok nemet semmilyen szövetségre semmilyen jobbközép politikai mozgalommal, és remélem, hogy a többiek is ugyanígy tesznek majd" – mondta Matteo Salvini.

(MTI)

Címkék: Matteo Salvini