Megölték Amerikában Bagdy Emőke fiát

Megölték Amerikában Bagdy Emőke fiát

Yaaliyah Ezekiel Jackson

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Igaz a hír, megölték a fiamat. Megsemmisültem, felfoghatatlan a számomra” – erősítette meg a Blikk megkeresésére a lap értesülését Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus. Arizonai lapok számoltak be arról, hogy október 21-én halálra késeltek egy 53 éves férfit, Császár Zsoltot, ő Bagdy Emőke fia. 

A feltételezett elkövető, a 18 éves Yaaliyah Ezekiel Jackson vallomását is idézték, amelyben azt állította, hogy a nővére lakásán vendégeskedett Zsolt, és egy összeszólalkozás után, önvédelemből szúrta meg többször. A vallomás szerint a magyar férfi használta a zuhanyzót, majd Jackson megkérte, hogy vigye ki a cuccait a fürdőszobából. Csaszar megkérte, hogy várjon, majd verekedés tört ki, Jackson pedig felkapott egy konyhakést, állítása szerint azzal a szándékkal, hogy megijessze a magyar férfit. Jackson szerint azért érezte magát fenyegetve, mert Csaszár „az arcába mászott”. Ezután háromszor, majd késbb még többször megszúrta Csaszárt. Utána felhívta állítása szerint előbb a testvérét, majd a rendőrséget.

„Amit olvastunk mi is a kinti lapokban, azok értelmetlenségek. A lányom, Zsolt ikertestvére és a vejem kint van Arizónában, még nagy erőkkel zajlik a nyomozás. Az amerikai jogok szerint az áldozat hozzátartozói minden dokumentumot, hanganyagot megismerhetnek, így a boncjelentéstől a tanúvallomásokig mindent. Ezért biztos forrásból mondhatom, semmi nem igaz abból, amit a sajtó leírt. A fiamat – aki teológus volt – egy rendezvényre hívták, azonban tőrbe csalták. Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt. A bűntényt egyelőre a 18 éves, 2 méter magas, kisportolt Jackson vállalta magára, de más vitte el az autót, a mobiltelefont, stb. Nem ismerte a fiam a támadókat, és még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, embereknek segítő, mélyen hívő ember volt. Vékony, 170 cm-es jóságos kis ember” – mondta Bagdy Emőke a lapnak.

Hozzátette, hogy Jackson két hete volt próbaidőn szabadlábon, egy reintegrációs program keretében. Egész gyermekkorát intézetekben és fiatalkorúak börtönében töltötte, így nyilván a tettestársai is, akik között nagykorú (21 év feletti) értelmi szerző is volt. Jaksont elfogták és a társai védelmében hamis vallomást tett, hiszen fiatalkorú és kevesebb vesztenivalója lehet. Hirtelen felindulásra való hivatkozását el sem fogadták, hiszen úgynevezett secondary murderrel vádolják, azaz nem indulat-bűncselekménnyel. Nem először ölt embert, és súlyos indulatkezelési zavarai vannak – mondta Bagdy Emőke.