Megszólalt „Armeggedon-tábornok” is: a Wagner engedelmeskedjen Putyinnak!

Megszólalt „Armeggedon-tábornok” is: a Wagner engedelmeskedjen Putyinnak!

Szergej Szurovikin orosz tábornok egy 2023. június 23-án késő este kiadott videóban (Forrás: Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendfokozat nélküli terepruhában, fegyverrel a kezében mutatkozik egy videón Szergej Szurovikin. A tábornokot Putyin orosz elnök órákkal a Krím-félszigetet összekötő híd elleni merénylet után nevezte ki valamennyi, Ukrajnában harcoló orosz alakulat parancsnokává. A főtisztet Armeggedon tábornoknak vagy Aleppó mészárosának is nevezik különösen kegyetlen módszerei és az emberi szenvedések iránti érzéketlensége miatt.

A tiszt a videóban arra szólítja fel a Wagnert, hogy álljanak meg, és hogy békésen rendezzék az ellentéteket, a legfőbb parancsnok, vagyis Putyin ellenőrzése alatt. „Most tértem vissza a védelmi minisztérium parancsára a frontról, ahol erőink, parancsnokaink, katonáink, önkénteseink végzik a célkitűzést, halálra harcolva a túlerőben lévő ellenséges erőkkel, veszteségeket vállalva, de helytállva. A Wagner vezetőségéhez, parancsnokaihoz és harcosaihoz fordulok: önökkel együtt nehéz utat jártunk be. Veletek együtt harcoltunk, kockáztattunk, veszteségeket vállaltunk, de együtt győztünk. Egy vérből valók vagyunk. Harcosok vagyunk. Felszólítalak benneteket, hogy álljatok meg. Az ellenség arra vár, hogy a belpolitikai helyzetünk súlyosbodjon. Nem szabad az ellenség kezére játszanunk ebben az ország számára nehéz időszakban” – mondja a videóban Szurovikin.

A parancsnok szerint „mielőtt túl késő lenne: engedelmeskedni az Orosz Föderáció nép által megválasztott elnökének akaratának és parancsának. „Állítsák meg az oszlopokat, és vezessék vissza őket állandó állásaikba és koncentrációs helyeikre. Minden problémát polgári eszközökkel megoldani, kizárólag az orosz fegyveres erők legfőbb parancsnokának vezetésével” – közölte a tábornok.

Jevgenyij Prigozsin és a Wagner „puccsának” legfrissebb fejleményeit IDE kattintva tudják olvasni!