Összesen 12 magyar van a Gázai övezetben

Összesen 12 magyar van a Gázai övezetben

A Gázai övezetből palesztin sebesülteket szállító mentőautók érkeznek a rafahi határátkelőn át Egyiptomba 2023. november 1-jén. (Fotó: MTI/EPA/Haitham Imad)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Palesztin oldalon jelenleg hét magyar állampolgár, illetve két további családtagjuk tartózkodik a Gázai övezetben – idézte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter friss tájékoztatóját Arató László brüsszeli tudósítónk. Többek között erről is szó lesz Reptér című műsorunk következő, kedd kora esti adásában. A magyar külügyi beszámoló szerint korábban találat érte azt az épületet, ahol a magyarok tartózkodtak, többen kórházba is kerültek emiatt. Mostanra azonban mindenkit kiengedtek, és a magyar diplomácia azon dolgozik, hogy a Gázai övezet rafahi határátkelőjén át elhagyhassák Egyiptom irányába a területet. A családról annyit tudni, hogy kilenc fő közül négy gyerek. Azt, hogy ők végül mikor tudnak kijutni, egyelőre nem lehet tudni.

– A másik oldalon pedig egyébként továbbra is öt magyar állampolgárságú túszt tart fogva a Gázai övezetet uraló terrorista csoport, a radikális iszlamista Hamász – mondta brüsszeli tudósítónk.

A Reptér legújabb, az izraeli-palesztin konfliktussal foglalkozó adását kedden 19 órától hallgathatják meg a Magyar Hang YouTube-csatornáján. Vendégünk Grünhut Zoltán lesz.