Pánik tört ki egy amerikai zenei fesztiválon, egymást taposták agyon a rajongók

Pánik tört ki egy amerikai zenei fesztiválon, egymást taposták agyon a rajongók

A Texas állambeli Houstonban rendezett Astroworld nevű zenei fesztivál látogatói 2021. november 5-én, a fesztivál nyitónapján. Legkevesebb nyolcan meghaltak és sokan megsérültek a fesztiválon kitört pánik nyomán. Sajtóhírek szerint a tömegben többeket agyontapostak, 17 embert szállítottak kórházba, másokat pedig a helyszínen láttak el. (MTI/AP/Invision/Amy Harris)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legalább nyolc ember meghalt és több mint százan megsérültek a híres rapper, Travis Scott koncertjén a texasi Houstonban, amikor pánik tört ki a közönség soraiban. Többeket agyontapostak, sokan megsérültek. A tűzoltók 17 embert vittek kórházba, 11-en közülük szívrohamot kaptak, a legfiatalabb ápolt tízéves volt. 

Az Astroworld Festival pénteki napjának eseményén 50 ezer ember vett részt, helyi idő szerint este kilenc körül a hátsó sorok elkezdték a színpad felé tolni az elől lévőket. Ekkor kezdett eluralkodni a pánik, az elől lévőket kezdték agyonnyomni, a tömegbe szorulók közül pedig többeket agyontapostak. 

A rapper többször is abbahagyta az előadást, és arra kérte a biztonságiakat, hogy segítsenek a bajba jutott embereken. Mikor egyértelművé vált, hogy sokan megsérültek, a szervezők leállították a koncertet – írja a Telex.

Az ügyben nyomozás indult, a fesztivál szervezői a Twitteren biztosították együttérzésükről az áldozatok családtagjait, egyben jelezték, hogy együttműködnek a hatóságokkal, a rendezvényt második napját pedig lefújták.

Az ABC 13 televíziós csatorna újságírója, Mycah Hatfield a Twitter-oldalán tett közzé egy videót annak érzékeltetésére, milyen pánik uralkodott.