Pusztító tájfun csapott le a Fülöp-szigetekre

Pusztító tájfun csapott le a Fülöp-szigetekre

A Fülöp-szigeteki parti őrség (PCG) által közreadott kép a Rai tájfun által okozott károkról a Fülöp-szigetek déli részén elterülő Észak-Surigao tartományban 2021. december 17-én. A forgószél következtében legalább három ember életét vesztette, több mint 300 ezer pedig elmenekült lakhelyéről az ország déli és középső területén. MTI/EPA/Fülöp-szigeteki parti őrség (PCG)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eddig harminchárman haltak meg, a katasztrófa sújtotta tartományokban megszakadt az áramszolgáltatás és a mobilhálózat sem működik, miután a Rai tájfun lecsapott a a Fülöp-szigetek középső részére.  

A Rai tájfun 270 km/h-s széllökésekkel érkezett csütörtökön a Fülöp-szigetek középső és déli területeire. Az éj folyamán már el is hagyta az országot, az elmúlt években ez volt az egyik erősebb szélvihar a Fülöp-szigeteken. Megelőző intézkedéssel több mint 300 ezer embert menekítettek ki a legveszélyeztetettebb régióból.

A katasztrófa sújtotta településeken se áram, se kommunikáció nincs: a vihar letépte a házak tetőit és az energiaszolgáltatást is tönkretette.

A Rait (helyi nevén Odette-t) szupertájfunként tartják nyilván, ereje megfelel a legmagasabb kategóriájú hurrikánénak az ötfokozatú Saffir-Simpson skálán. Évente átlagosan öt hasonló erejű trópusi vihar keletkezik világszerte – írja az MTI.