Republikánus előválasztás: Donald Trump utolsó ellenfele is visszalépett

Republikánus előválasztás: Donald Trump utolsó ellenfele is visszalépett

Nikki Haley és Donald Trump (Fotó: Facebook/Amerikai ENSZ-nagykövetség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszalépett Donald Trump utolsó ellenfele, Nikki Haley is a republikánusok előválasztásán. Vagyis így már szinte biztosnak tűnik, hogy ismét Donald Trump szállhat ringbe Joe Biden jelenlegi elnök ellen a novemberi választáson – derült ki a CNN cikkéből.

Haley gratulált és minden jót kívánt neki, majd azzal folytatta, bárkinek jót kíván, aki Amerika következő elnöke lesz. – Az országunk túl értékes ahhoz, hogy hagyjuk, hogy a köztünk lévő különbségek megosszanak minket – mondta. Szerinte most Trumpon múlik, hogy kiérdemli-e azoknak a szavazatát a republikánus párton és azon túl, akik nem támogatták őt. – Remélem, hogy meg fogja tenni – tette hozzá.

Mint beszámoltunk róla, most kedden tartották az Egyesült Államokban a „szuperkedd” elnevezésű előválasztási napot, amikor az Egyesült Államok mintegy 15 államában döntöttek az elnökjelöltekről a pártok regisztrált választói. A republikánusoknál Donald Trump egyetlen kivétellel mindenütt győzelmet ért el az elnökjelöltségért Nikki Haleyvel folytatott versenyben. Joe Biden hivatalban lévő elnök szintén egyetlen helyen szenvedett vereséget a demokrata párti előválasztásokon.