Szijjártó Péter újabb 400 ezer vakcina elajándékozását jelentette be

Szijjártó Péter újabb 400 ezer vakcina elajándékozását jelentette be

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország újabb 400 ezer koronavírus elleni vakcinával segít Ghánának, ezzel 3,8 millióra emelkedik az adományozott oltóanyagok száma, amelyekből 2,5 millió a kritikus helyzetben lévő Afrikába irányult – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerda este a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalára feltöltött videóban elmondta, folyamatosan érkeznek a világból az egyre rosszabb hírek a világjárvány kapcsán: újabb és újabb hullámokkal és variánsokkal néznek szembe az országok. A magyar diplomácia vezetője ennek okának azt nevezte, hogy számos országban még mindig rendkívül alacsony a lakosság átoltottsága.

Hozzátette: annak érdekében, hogy azokon a helyeken, ahol lassú az oltási kampány, felgyorsítsák a vakcinációt, a magyar kormány a korábbi 800 ezer után újabb 400 ezer vakcinát adományoz a 27 millió lakosú Ghánának. Az oltóanyag pénteken érkezik meg az afrikai országba – ismertette.

Szijjártó Péter szólt arról is, hogy Magyarország jó helyzetben van, mert minden ember, aki kéri az oltást, az megkaphatja az első, a második és a harmadik adagot is, valamint a magyar állam segíteni tud más országoknak is, így hozzájárulva ahhoz, hogy a „lehető legkevesebb új variáns jöjjön létre”.

(MTI)