Túlfutott a kifutón és kettétört egy utasszállító Isztambulban

Túlfutott a kifutón és kettétört egy utasszállító Isztambulban

A roncs mellett dolgoznak mentők az isztambuli Sabiha Gökcen repülőtéren 2020. február 5-én, miután a Pegasus török légitársaság egyik utasszállító gépe túlfutott a leszállópályán, falnak ütközött és kettétört (Fotó: MTI/AP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Túlfutott a kifutópályán egy török repülő az isztambuli Sabiha Gokcen reptéren, s a baleset következtében a gép törzse kettétört – jelentette a brit Reuters hírügynökség a török Hürriyet napilapra hivatkozva.

A Boeing 737-es gép a török Pegasus Air légitársaság flottájához tartozott. Az áldozatok, sérültek száma egyelőre nem ismert, de egy Twitter-videón is látszik, hogy a géptörzs kettétört.

Yunus Paksoy on Twitter

A brit Sky News által idézett török közlekedési miniszter, Cahit Turhan bejelentése szerint a balesetben senki sem vesztette életét. Ugyanakkor korábban a török NTV arról tájékoztatott, felszállás közben történt a baleset, az utasszállító Izmir felé repült volna, a miniszter szavai szerint azonban a baleset egy „kemény landolás” eredménye volt.

A repteret a baleset miatt bezárták, az érkező gépeket a város másik repülőterére irányítják át.

Turhan szerint a balesetben néhányan sérültek meg. Később közölték, a fedélzeten 171 utas utazott, közülük 52-en sérültek meg. A BBC beszámolója szerint a baleset heves esőben történt.

FRISS: Később aztán pontosították az adatokat. A hatóságok legfrissebb, MTI által is idézett tájékoztatása szerint a balesetben egy ember meghalt, 157-en pedig megsérültek. Azt is korrigálták, hogy pontosan hányan ültek a gépen, a legfrissebb közlés szerint 183-án tartózkodtak a Boeingen a balesetkor. Megsérült egyébként öt rendőr is, akiket akkor ért közlekedési baleset, amikor a helyszínre igyekeztek.