Újabb földrengés Krétán, cunamiriadót adtak ki

Újabb földrengés Krétán, cunamiriadót adtak ki

A pusztítás nyomai a Kréta szigetén fekvő Arkalochoriban 2021. szeptember 27-én, miután a Richter-skála szerinti 6,5-ös erősségű földrengés rázta meg a térséget. A hatóságok szerint egy ember életét vesztette, többen megsebesültek. (MTI/EPA/ANA-MPA/Nikosz Halkiadakisz)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Richter-skála szerinti 6,3-es erősségű földrengés volt kedden Görögországban, Kréta szigetén. Az inews értesülése szerint a hatóságok cunamiriadót adtak ki. Az athéni Geodinamikai Intézet tájékoztatása szerint a rengés központja a sziget keleti partjánál, Palekastro falujához közel, a tengerben volt és két utórezgés követte. A földmozgást Krétától keletre Karpathos, Kassos és Rodosz szigetén is érezték.

A hírek szerint az emberek pánikban futottak ki az utcára, Sitia polgármestere, George Zervakis szerint több épület, köztük a városháza is megsérült. A földmozgást erősen lehetett érezni Heraklionban is. 

Három héttel ezelőtt már történt földrengés Krétán, a sziget déli részén volt az epicentrum. Akkor több százan váltak hajléktalanná, egy ember meghalt, azóta több kisebb utórezgés történt, de egyik sem volt olyan erős, mint a mai földrengés. 

Címkék: földrengés, Kréta