Újabb hőhullám érheti el Olaszországot

Újabb hőhullám érheti el Olaszországot

A római Bárka-szökőkút vizével hűsíti magát egy nő 2023. július 17-én, amikor hőhullám uralja Olaszországot (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Spanyolországból érkezik, és elsőként Észak-Olaszországot éri el pénteken az újabb hőhullám, melyet a meteorológusok most az ókori római császárról, Neróról neveztek el.

Az MTI által idézett előrejelzések szerint az alpesi Bolzano városában 35 Celsius-fok várható, majd a hőség az ország középső része felé mozdul el. Rómában és Firenzében fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, amely augusztus 20. körül tetőzik, ismét megközelítve a 40 fokot. Szardínia szigetén is újabb kánikulát várnak 40 fok közeli meleggel.

Augusztus második hétvégéjén várhatóan tömegek indulnak útnak az Olaszország útjain és a legmagasabb szintű, fekete színű torlódás várható. A keddre eső Nagyboldogasszony ünnepe miatti hosszú hétvégén az is kiveszi a szabadságát, aki eddig nem tette Különösen intenzív járműforgalommal kell számolni a tengerpartok irányába tartó útvonalakon, az olasz és a francia, valamint az Olaszország és Szlovénia, Horvátország közötti határátkelőknél. Csúcsforgalom van az olaszországi kikötőkben és a repülőtereken is – figyelmeztetnek. 

Július második felében tombolt az előző hőhullám, amely az ország déli részén 40 fokos hőséget, a szicíliai Palermo térségében és a sziget más helyszínein pedig erdőtüzeket okozott, miközben északon viharok pusztítottak.