Újabb orosz tábornok esett el Ukrajnában

Újabb orosz tábornok esett el Ukrajnában

Vagyimir Frolov tábornok sírja Szentpéterváron (Fotó: Frontanka.ru)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az orosz fegyveres erők 8. hadseregének helyettes parancsnoka, Vlagyimir Frolov életét vesztette az ukrajnai harcokban. Ezt most nem az ukrán hatóságok jelentették, hanem az orosz TASZSZ hírügynökség, a szentpétervári kormányzóra, Alekszandr Beglovra hivatkozva.

Beglov elmondása szerint „Vlagyimir Frolov hősi halált halt az ukrán nacionalistákkal vívott csatában. Azért áldozta az életét, hogy a dombaszi gyerekek, nők és idősek ne halljanak több bombarobbanást. Hogy ne kelljen tovább várniuk a halálra, és ne kelljen elhagyniuk az otthonukat, és úgy elköszönniük, mintha ez lenne a végső búcsú.”

Vagyis a kormányzó pontosan úgy írta le a dombaszi emberek életét, amilyen a valóságban az ukránok élete, akiket maguk az oroszok támadnak folyamatosan, és az ő rakétáik robbannak rendszeresen az ukrán városokban. A nyilatkozat persze tökéletesen illeszkedik az orosz propaganda üzenetéhez, miszerint az ukránok támadtak rá a dombaszi szeparatista régióra (ezt semmi sem bizonyítja), és mindenki náci, aki az oroszoknak ellenáll.

Már követni sem igazán lehet, hogy Frolov hanyadik orosz főtiszt lehet, aki az Ukrajna elleni agresszió közepette veszítette életét. Általában a főtisztek a fronttól jóval hátrább tartózkodnak, és onnan irányítják a hadműveleteket. A nyugati elemzők szerint a gyakran eleső tábornokok azt jelzik, hogy a parancsnokok kénytelenek a frontra utazni, hogy személyesen próbáljanak valamiféle fegyelmet tartani a morálisan rendkívül rossz állapotban lévő orosz katonák között.

Címkék: ukrajnai háború