Újabb terrortámadás Kelet-Jeruzsálemben

Újabb terrortámadás Kelet-Jeruzsálemben

Jeruzsálem (Fotó: Robert Bye/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy lapunk is megírta, pénteken nyolcan meghaltak egy jeruzsálemi zsinagógánál végrehajtott fegyveres terrorakcióban, többen megsebesültek, a terroristát pedig lelőtték. A merénylő autóval érkezett Jeruzsálem Neve Jakov nevű lakónegyedébe, ahol járművét leállította, majd egy zsinagóga kapujánál lövöldözni kezdett az onnan távozó, korábban a szombatot fogadó imádkozókra.

A konfliktus újabb eszkalálódását vetíti előre, hogy szombaton újabb terrortámadás történt Jeruzsálemben, bár ez most nem követelt halálos áldozatokat. Megint egy kelet-jeruzsálemi zsinagóga előtt lőttek meg imádkozókat, egy ötvenes éveiben járó apát és huszonéves fiát. Az áldozatok megsebesültek, de túlélték a támadást.

A támadót a helyszínen megölte egy felfegyverzett járókelő. A terrorista egy 13 éves fiú volt, aki egyes információk szerint a közeli Silwan negyedből származott. A két terrortámadást, amelyben nyolc izraeli civil veszítette életét az izraeli hadsereg akciójának megbosszulására hajtották végre.

A rajtaütésben a dzsenini menekülttáborban akarták letartóztatni az Iszlám Dzsihád szervezet több terroristáját, de tűzharcba keveredtek, és hét terroristát, illetve két civilt megöltek. A Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériuma péntek este azt jelentette, hogy három palesztint lőtt sebekkel szállítottak kórházba, miután egy izraeli telepes meglőtte őket Nabluszban.