Újabb tömegsírok Ukrajnában: 132 halottat találhattak Makarivban

Újabb tömegsírok Ukrajnában: 132 halottat találhattak Makarivban

Képünk csak illusztráció. Látkép orosz tüzérségi támadás után a Kijev agglomerációjához tartozó Vinohradarban 2022. március 20-án (Fotó: Musienko Vladislav/UNIAN)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 132 holttestet találtak a Kijevtől 50 kilométerre lévő Makarivban a város polgármestere szerint – írta pénteken a BBC az Ukrainska Pravda nevű oldalra hivatkozva. Az elhunytak többségét tömegsírokban találták, de voltak az utcán heverő holttestek is. 

Makarivban 15 ezren éltek a háború kirobbanása előtt, mára mindössze ezren maradtak, ráadásul a város 40 százalékát megrongálták az oroszok. – A megszállók szinte az összes infrastruktúrát megsemmisítették, otthonokat, lakóházakat bombáztak, és teljesen lerombolták a kórházakat és az óvodákat – mondta a polgármester, Vadim Tokar. 

Ukrajnában sorra kerülnek elő civil holttestekkel teli tömegsírok. Az oroszok bucsai mészárlása miatt például Amerika újabb oroszok elleni szankciót vezetett be, míg az Európai Bizottság vezetője, Ursula von der Leyen is felelősségre vonást ígért.