Újra rakétákkal lőttek az amerikai katonákra Irakban

Újra rakétákkal lőttek az amerikai katonákra Irakban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb rakétákat lőttek ki Közel-Keleten állomásozó amerikai katonaságra Irakban – jelentették be amerikai védelmi illetékesek hétfőn. A közlés szerint az iraki Aszad légibázis közelében öt rakétát lőttek ki, amelyek a katonai támaszponttól mintegy másfél kilométerre csapódtak be, így nem jelentettek különösebb veszélyt. Az incidensben amerikai, valamint a nemzetközi koalíció más tagja sem sérült meg, a támadás károkat sem okozott.

Október 17-e óta ez volt a 24. támadás, amely amerikai katonaság ellen irányult a Közel-Kelet két országában, Irakban és Szíriában. A korábbi támadások elkövetőjeként iszlamista csoportok jelentkeztek. Az Egyesült Államok múlt csütörtökön Szíriában iszlamista csoportok, köztük az iráni Iszlám Forradalmi Gárdához köthető raktárak ellen végrehajtott légicsapással válaszolt a sorozatossá váló támadásokra. Az eddigi 24 rakéta- és dróntámadás összesen több mint 20 amerikai katona sérülését okozta, amerikai közlés szerint egyik sem bizonyult súlyosnak.