WHO: megfelelhetnek az előírt követelményeknek a Sinovac és a Sinopharm vakcinák

WHO: megfelelhetnek az előírt követelményeknek a Sinovac és a Sinopharm vakcinák

Újonnan érkezett kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinák Tóth Imre veszprémi háziorvos Ördögárok utcai orvosi rendelőjében 2021. március 4-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Sinopharm és a Sinovac kínai gyógyszergyárak benyújtották a Covid-19 elleni védőoltásuk hatásosságáról tanúskodó adatokat, amelyek megfelelhetnek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által követelt kritériumoknak – írja Borsonline.hu a WHO tanácsadó testületének elnökére hivatkozva.

A WHO Stratégiai Tanácsadó Szakértő Csoportja (SAGE) reményét fejezte ki, hogy április végére elkészülnek a két védőoltással kapcsolatos ajánlások – jelentette be sajtótájékoztatóján Alejandro Cravioto. A vakcina gyártóinak előzetesen kérniük kell a szérumok felvételét a szakosított egészségügyi ENSZ-szervezet sürgősségi alkalmazásra javasolt védőoltásainak a listájára.

Eközben a BBC arról adott hírt, hogy a Pfizer/BioNTech vakcina a fiatalok körében is igen jól működik. A 2260, a 12-15 éves korosztályba tartozó fiatal antitest reakciója 100 százalékos hatékonyságú, így a jelek szerint ebben a korosztályban is hatékony az oltóanyag.

Egy másik bejelentés szerint pedig a Pfizer és a Moderna vakcinával beoltottak nem fertőznek tovább, azaz nem kell tartani attól, hogy a második oltást követően már teljes vedettséget szerzettek megfertőziik ismereteiket, szeretteiket.