HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szarka Gábor a járványveszélyre hivatkozva péntek estig kirakná a hallgatókat az SZFE épületéből

Szerző: | 2020. október 16., 12:50 | Belföld, Kultúra

Tiltakozás a színművészeti egyetemnél (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Figyelemmel a koronavírus járvány hazai terjedésének ütemére, illetve ezzel összefüggésben az SZFE létesítményeinek működési rendjét veszélyeztető ellenőrizhetetlen belső viszonyokra – a Fenntartó egyetértésével – a tanév rendjét szabályozó 9/2020. (VI.25.) sz. rektori utasítás a 11/2020. (X.15.) sz. rektori utasítással módosításra került – olvasható a Színház és Filmművészeti Egyetem honlapján.

A Szarka Gábor kancellár és Novák Emil megbízott általános rektorhelyettes által aláírt dokumentum alapján az intézmény vezetése előbbre hozta az őszi szünetet, amely október 16-tól 26-ig tart. Ez idő alatt senki sem tartózkodhat az épületben, amelyet fertőtlenítenek, és karbantartási munkákat is végeznek.

Szarka Gábor körlevélben erősítette meg az utasítást. Ebben egyebek mellett arról tájékoztat, hogy az egyetem létesítményeit a pénteki munkaidő végéig, de legkésőbb 18 óráig valamennyi egyetemi polgárnak el kell hagynia. Az üzemeltetési vezető intézkedik a fokozatosan kiürülő irodák, kollégiumi szobák, tantermek, egyéb helyiségek, végül a kiürült épületek zárásáról. Az Igazgatási és Szervezési Hivatal vezetője pedig a kollégium kiürítéséről.

A munkavállalók számára a szünet időszaka összesen 5 munkanapot érint, a szünet utáni első munkanap pedig 2020. október 27-e kedd. A szünet alatt az üzemeltetési munkatársak és a szakkarbantartásokat végző személyek kivételével kizárólag írásos kancellári engedéllyel lehet az egyetem létesítményeiben tartózkodni.  

Az őszi szünet időszakában a jelenléti oktatás szünetel, az elmaradt foglalkozások pótlásáról a szünet utáni időszakban kell gondoskodni. Ugyanakkor az osztályvezető tanárok döntésük szerint távoktatási formában szervezhetnek képzéseket, ezek megtartását azonban megfelelően igazolniuk kell.

– Mindenkinek jó pihenést kívánok. Bízom benne, hogy a szünet után megkezdődhet végre a közös munka és a párbeszéd Egyetemünk jövőjéről – zárja levelét a kancellár. 

Szarka Gábor korábban arról beszélt, az intézmény anarchikus állapotait meg kell szüntetni. Az egykori gépesített lövész ezredes kijelentette, számára véget ért a hallgatók és oktatók közös kezdeményezésére létrejött tanköztársaság, majd lekapcsoltatta az internetet az egyetem épületében, először csak éjjel, aztán egész napra. A diákok válaszul hangsúlyozták, a tanköztársaságot megszüntetni nem lehet, kitartanak továbbra is, a tanárok pedig folytatják sztrájkjukat.

Címkék: blokád, koronavírus-járvány, Szarka Gábor, Színház és Filmművészeti Egyetem, sztrájk


HIRDETÉS
Jó lenne hinni Lázár Jánosnak

Jó lenne hinni Lázár Jánosnak

Helyesen méri fel, hová érdemes pozicionálnia magát? Ez ugyanis azt jelentené, hogy hosszú idő óta végre valódi nyomás van a Fideszen, ami nélkül aligha várható változás a magyar politikában.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest