A covid előtti utolsó év eredményeit hozta idén az EFOTT + Videó!

A covid előtti utolsó év eredményeit hozta idén az EFOTT + Videó!

A 2022-es EFOTT. (Forrás:a fesztivál honlapja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Annyian buliztak idén az egyetemisták fesztiválján, az EFOTT-on, mint utoljára 2019-ben, jelentősen meghaladva ezzel a tavaly esztendő számait. Lapunk videóriportokkal jelentkezett a fesztiválról, melyeket a cikk végén megnézhet.

Mindezért olyan sztárok voltak a felelősek, mint Akon, John Newman, Regard, Riton, a Halott Pénz vagy a Wellhello. 83 és 17 éves fellépője is volt a fesztiválnak, melynek nyitónapján látogatói rekord is született.

„A vásárlási szokások jelentősen megváltoztak a járvány miatt, a jegyek többsége az utolsó pillanatban kelt el, mely trend az egyetemi rendezvényeken is látszódik: sokan akkor köteleződnek el, amikor már látszik, hogy tényleg szuper lesz a rendezvény” – fogalmazott Budai Marcell, az EFOTT sajtófőnöke.

A Velencei-tónál július 13-17. között megrendezett fesztivál rögtön az első napon látogatói rekorddal indult, és a zárónap is rendkívül erős volt. „Sosem voltak még olyan sokan EFOTT nyitónapon, mint idén, mely annak az egyszerű húzásnak köszönhető, hogy a magyar fiatal fellépőket tettük fel a nagyszínpadra, T. Danny, Dzsúdló, BSW és Metzker Viktória pedig hatalmas sikert aratott az egyetemi ifjúság körében” – mondja Budai. Idén a legtöbben a Halott Pénz koncertjére gyűltek össze a nagyszínpad körül.

A fesztivál sikeresen megmozdította a Velencei-tó környékét is: minden tizedik vendég valamelyik tókörnyéki településről érkezett. A fesztivál kutatásából az is kiderült, hogy az EFOTT továbbra is az egyetemisták körében a legnépszerűbb, ezért is arathatott nagy sikert az egyetemi mindennapokat, intézményeket bemutató újdonság, az UNIverzum: a látogatók 85 százaléka emelte ki az EFOTT nappali programjait. Itt garázdálkodott a fesztivált alatt Gulyás Balázs kollégánk is, videóriportjait itt találja: