Gulyás Gergely a Színművészetiről: Nyilván lesznek hallgatók, akik tanulni akarnak

Gulyás Gergely a Színművészetiről:  Nyilván lesznek hallgatók, akik tanulni akarnak

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnökségen. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azok, akik most a Színház- és Filmművészeti Egyetemnél tüntetnek, azért demonstrálnak, mert megszűnt az állami felügyelet – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hír Tv-n vasárnap este adásba kerülő Bayer showban. A csatorna által kiadott előzetes szerint Gulyás azt is mondta, hogy három dolog kell az oktatáshoz: egy hely, oktató, illetve hallgató.

Gulyás Gergely hozzátette, mindenki szabadon eldönti, hogy abban az intézményben, ahova jelentkezett és felvették, részt kíván-e venni az oktatásban. „Mi senkinek az alkotmányos jogát, hogy tüntessen, nem fogjuk korlátozni, akkor sem, ha azzal a céllal amiért tüntet, nem értünk egyet, vagy úgy gondoljuk, nem megalapozott ez a félelem. Nyilván lesznek hallgatók, akik tanulni akarnak, ők az oktatásban örömmel vennének, részt. Kell egy helyet biztosítani, gondolom ezt a kuratórium meg fogja oldani. Illetve tanárokat és vezetőket is választani kell. A kuratórium feladata ennek rendezése” – fogalmazott.

„Az egyetemisták nyugodtan tüntethetnek. Szerencséjük van, mert nem Gyurcsány Ferenc van hatalmon, tehát senki nem fogja kilőni a szemüket” – egy másik előzetes szerint ezt is mondta.

Gulyás Gergely az első kormányzati szereplő, aki megszólalt az ügyben. A Színház- és Filmművészeti egyetem mellett már két tüntetést tartottak, a vasárnap délután három órától pedig élőláncot terveznek a Parlamentig.