Három nap alatt ellopták Vukot

Három nap alatt ellopták Vukot

Az eltűnt Vuk-szobor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken adták át, de máris valaki kiásta és ellopta azt a hatvan centiméteres Vuk-szobrot, melyet egy digitális applikáción keresztül elérhető második kerületi Vuk-meseösvényhez készített a kapolcsi Ilona Malom műhely.

„Borzasztóan el vagyunk keseredve, hiszen hónapokat dolgoztunk azon, hogy előkészítsük ezt az élmény ösvényt, melynek éppen a névadójának és egyben fő attrakciójának veszett nyoma az ösvény hivatalos átadására. Tudjuk, hogy az ifjú rókafiak igazán szeretnek csatangolni, de a mi kis rókánk igazán kötelességtudó, kimondottan otthon – értsd: erdő mélyén – ülő fajta, nem olyan, aki hipp-hopp elkószál. Mivel mi hiszünk abban, hogy a mesék mindig jó véget érnek, szépen kérünk titeket, osszátok meg ezt a bejegyzésünket és járjatok nyitott szemmel, hátha sikerül megtalálni Vukot! Ő egyedi és megismételhetetlen, az egyetlen jelenleg a világon.” – írja a Móra Kiadó Facebook-oldalán.

A szobor (amelyből csak egy darab készült) ismertető jegyei a következők: körülbelül 60 centiméter magas, nagyjából 30 kilogramm, vörös színű és fából készült. Aki tud róla valamit, a Móra Kiadót keresse.