Kibertámadás érte az SZFE honlapját is

Kibertámadás érte az SZFE honlapját is

Az SZFE honlapja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint hétfő este megírtuk, késő este elérhetetlenné vált a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) honlapja. 

Veszprémi Judit, az SZFE kommunikációs vezetője lapunk megkeresésére elmondta, hétfő éjjel fél 11 körül érte vírustámadás az szfe.hu-t és az odryszinpad.hu-t is, mindkettő külső és direkt vírustámadás volt, a megoldáson, hogy kiküszöböljenek egy esetleges újabb támadást, programozók dolgoznak. Előbbi oldal jelenleg már elérhető, viszont utóbbit még mindig nem sikerült helyreállítani.

Mint ismert, csütörtökön kora délután minden idők egyik legnagyobb hazai támadássorozata érte, mind a méretét, mind a komplexitását tekintve a Magyar Telekom hálózatát. Orosz, kínai és vietnámi hackerektől indult akció több magyar pénzintézet ellen irányult, és a Telekom, mint internetszolgáltató volt érintett. Az elmúlt napokban a Magyar Hang szerverét is.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem diáksága szeptember elsején vonta blokád alá az egyetem Vas utcai épületét, így tiltakozva az egyetem átalakítása, és konkrétan Vidnyánszky Attila személye ellen, aki tucatnyi más pozíciója mellett az SZFE-t kézi irányításra kapcsoló alapítványi kuratórium vezetésének terhét is magára vállalta.