A legigényesebb küllemű könyvet keresi a miskolci II. Rákóczi Ferenc Könyvtár

A legigényesebb küllemű könyvet keresi a miskolci II. Rákóczi Ferenc Könyvtár

A Kötve-fűzve pályázat bírálása 2022-ben

Fotó: II. Rákóczi Ferenc Könyvtár

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén is meghirdette „könyv-szépségversenyét” a miskolci II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A „Kötve-fűzve – az Év Könyve Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 2023” nevű pályázatot a 94. Ünnepi Könyvhét alkalmából írták ki. A felhívásra a megyei kiadók által megjelentetett, vagy az ott működő grafikai stúdióban készült, ISBN-számmal ellátott művel lehet jelentkezni – közölte lapunkkal a könyvtár. A felhívás szerint május 22-ig fogadják a nevezéseket.

Mint írták, a Kötve-fűzve pályázatra a kiadóvállalatok mellett önkormányzatok, intézmények és magánszemélyek kiadásában megjelent kötetekkel is lehet jelentkezni. A versenyre nevezhető könyvek száma nincs korlátozva, és nevezési díjat sem kell fizetni.

Az elismerések odaítéléséről a szervezők által felkért zsűri dönt. Fontos szempont, hogy a bírálók a könyvek tartalmát nem, csak a külsőt, a megjelenés minőségét értékelik. A könyvtár a díjazásra érdemes kötetek készítőit jutalomban részesíti. Szavazhat az olvasóközönség is, hiszen a pályázatra beérkezett kiadványokat a könyvhetet megelőzően a könyvtár központi épületben kiállítják. Ez alapján dönthet a közönség arról, melyiket tartja a legigényesebbnek. A kötetek a kiállítás után a könyvtár tulajdonába kerülnek.

A nevezési lapok a könyvtár honlapjáról érhetők el, amelyet a kotvefuzve [at] rfmlib [dot] hu e-mail-címre kell eljuttatni. További információk a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár honlapján érhetők el.